Dimitar in English

InSighting Зоната на Свободата – 7 дни извън света

meditatsia

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА

7 ДНЕВЕН РИТРИЙТ В СВЕТА НА МАГИЧНИТЕ, МИСТИЧНИТЕ И НЕОБИЧАЙНИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ НА СЪЗНАНИЕТО 

27 СЕПТЕМВРИ – 3 ОКТОМВРИ 2015

НЯКЪДЕ В РОДОПИТЕ – НАЙ-ВЪЛШЕБНАТА ПЛАНИНА В БЪЛГАРИЯ

С водещ основателя на InSighting д-р Димитър Тенчев 

 

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – КОНЦЕПЦИЯТА

Искате ли да сте далече? Много, много далече от безбройните “трябва”, от хилядите “не можеш”, от възмутително-неприемливите “не бива” и от пълчищата паразитни “отиди-направи!”? Може ли да си представите, че за седмица сте не само някъде другаде, но сте с някой друг? Някой, когото не познавате. Но сте търсили през целия си живот. Някой на по-малко от ръка разстояние, по-близо от собствения ви нос, по-интимен от собствените ви чувства, по-интересен и от най-оглупяващото ви влюбване?

Хм… струва ви се невъзможно, нали?

“Стремете се към невъзможните неща, а не към трудните.” – Буда

А сега си представете свят в света, в който:

  • 7 дни сте извън шибаната рутина.
  • 7 дни сте “лишени” от проблемите, поради които ви иде да се гръмнете още в мига, в който се събуждате преди да “отпразнувате” новия ден.
  • 7 дни, в които нямате дразнители – хора, факти и обстоятелства – малките тирани, причина за големите изродии в живота ви.
  • 7 дни на безвремие, в което ден и нощ сливат се, но не в делничната сивота. А понасят ви в безкрайната спирала към осъзнатостта.
  • 7 дни, в които се отваря Зоната на Свободата, в която празнувате в тих екстазразЛичността си и сте в компанията единствено и само на разЛичности, подобни, но не точно същите на вас.
  • 7 дни преживявате магично-мистично-утопичната реалност, събудила ви от съня на “реализма” и разрила от реката на забравата сакралните за вас мечти.
  • 7 дни, в които случват се все странно-необичайни неща; но изпълнени с доверие, отпуснали сте се в Потока на преживявания, които са просто окей за вас… и вие сте окей с тях.

В първите дни на златната есен имагинерният свят в света ще се отвори като автономна-невъзможната реалност на единствения по рода си ритрийт InSighting Зоната на Свободата, на който ако сте призвани да присъствате, ще разберете,че сте избрани да имате съдба, различна от съдбата на мнозина. Заедно ще пресътворим реалност, дивергираща във времето и отдалечаваща се в пространството от плоското и повтаряиемо матрично измерение, в което животът ви губил се е като вода в пясък.

“Всяка вода има съвършена памет и винаги ще се опитва да се завърне там, където е била.” Тони Морисън

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – ЗАЩО?

Навремето в соца често се използваше римуваният израз “ден обикновен” или още “ден като ден”. Замисляли ли сте се какъв е вашият ден? И какъв е животът, съставен от репликирането до безкрай на този “ден обикновен”? Да го описвам ли? Не мисля, че е нужно. Познат ви е до болка, нали? И е в основата на болката ви от живота. “Ден обикновен” е градивната тухла, изграждаща баналните съдби на баналните хора от правремето до днес. Това е мерната единица за сивота, безрадостност и застой. Обикновените дни правят хората ординери. Или може би ординерите се примиряват с обречената повтаряемост на обикновения си ден. Така или иначе се формира порочен кръг, от който наглед излизане няма.

Обикновените дни на обикновените хора резултират в обикновени съдби, които от своя страна се проектират в обикновени животи. А обикновените животи са изпълнени от своя страна с тихо отчаяние, сковаваща болка, мачкаща монотонност и безупречна глупост. Те са златният стандарт за живеене в Матрицата – животът на човека-робот, бурма, болт, пионка, марионетка, тухла четворка или каквато там си харесате (все не е fine).

Доволни сте от такава съдба и не искате и да чуете посланието за свободата? Бон воаяж! И както се казва – желая ви щастие!

А за тези от вас, които се чувстват като кръпка към протритата разпарчатосана черга на консенсусното статукво; които са чужди за принадените от него фалшиви стойности за ценностно и важно – за вас са следващите редове.

Често на семинари съм давал един силно импринтващ се в съзнанието на участниците пример. Животът на болшинството хора наподобява на падащи, разпиляни листа, обрулени безмилостно от хладния есенен вятър. Един на милиони обаче има съдба, която може да бъде сравнена със звезда, сияеща самотно в небето и носеща се величаво по своя път. От сравнително ранна възраст съм се питал има ли начин да не забия в омагьосания кръг на работа-вкъщи-работа и някак да прескоча универсалната траектория на хората-листа. Не смея да кажа, че съм открил универсалния отговор. Но след дълго време на търсене и ненамиране, в което признавам, нерядко се изкушавах да зарежа цялата работа и да стана като “другите”, имам вече своите сериозни пробиви в реалността. Една от фундаменталните истини, които разбрах е, че за да не се превърна в робот на матрицата и донор на системата с енергията и времето си, трябва да лиша ежедневието си от ординерната повтаряемост и стоте нюанса сиво, от които то е изградено (ден обикновен, спомняте си, нали?).

Открих, че има само един антидот за отровата на вегетирането и тя е да допусна магичното в реалността си. Когато То се проявяваше, повтаряемостта и сивотата изчезваха яко дим и отстъпваха място на свежестта на промяната и на богатата палитра от наситено-психеделични цветове от вътрешни преживявания и външни синхроничности. Но това се случваше само, когато се изолирах от света на ординерите, когато преставах да живея техния живот, когато загърбвах проблемите, които диктуваше светът им и зарязвах задачките-битовизми, които той неумолимо се опитваше да ми налага. Само тогава обикновеният ден включваше на пауза, времето сякаш спираше линейния си ход, и безметежността и свободата нахлуваха като прерязващо-освежаващ хладен планински полъх в маранята на битието ми.

Сега мисля, че лесно може да схванете дизайна и да разберете смисъла на този ритрийт. И да си отговорите на въпроса защо.

На ритрийта ще се изгради свят в света, в който:

 • няма обикновени моменти
 • няма ординери
 • няма битовизми
 • няма проблеми
 • няма заробващо време
 • няма борба за оцеляване
 • няма социални роли, които се налага да изпълнявате

Свят в света, който се превръща в Автономна Зона на Свободата, която е Мястото, в което Магичното може да се прояви и да бележи с печата на необикновеността вас и съдбата ви. Йошшшш?

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – НАЧАЛОТО

И такааааа… една недалече отстояща във времето от днес слънчева неделна утрин събирате обичайните такъми за един необичаен InSighting ритрийт, меткате ги в колата си (ако имате такава, ако не – ще ви съдействаме за транспортиране на телесата ви), завъртате ключа за запалване на машината (ако не е Toyota с чип), превключвате на първа (ако не е автоматик) и потегляте към Родопите (ако не сте до такава степен отчайващо зле, че да подкарате към морето). Пътувате, пътувате, пътувате си към Мястото на Срещата. Някак си ви е хубавко, безметежничко, едно такованка – лекичко на душата, защото матричният свят със злободневните проблеми остава все по-назад, отдалечава се все по-бързо, превръща се все повече в мираж, в сън, във фантом, губещ очертанията си в безкрая на трептящия в оксиженово синьо хоризонт.

Стигате до Мястото, разтоварвате багажа си, запознавате се със стаята си, отивате да хапнете на две – на три, виждате се с някои познати, а с други непознати разЛичности, с които ще прекарате следващите 7 дни. Преобличате се в casual непукисткото си облекло, разпускате небрежно гривите и махате неуместния за такова измерение на съществуване грим, заглеждате се в морето (не, не онова море, моля, моля!) от надиплените планински вериги около вас и забравяте… за всичко и за всички навън. Забравяте дори за себе си – поне за това, което сте вярвали, че сте. Забравяте за онова напрегнато, френетично, истерично, депресирано, ненамиращо покой (не)аз, което сте разтоварили пред прага само час по-рано.

Добре дошли в InSighting Зоната на Свободата!

“Нормалният човек изглежда ненормален в очите на едно ненормално общество.” Кърт Вонегът

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – АКЦЕНТИТЕ

Всички, които са присъствали поне на един 3 дневен InSighting ритрийт (още по-добре на 6 или 9 дневен) извън София със сигурност са се докоснали до стоящата отвъд границите на всякакви описания магия на Временната Автономна Зона (ВАЗ). На досегашните ни многодневни семинари всичките хотелски комплекси, в които те се провеждаха, бяха затваряни за външни посетители. Това гарантираше неприкосновеността на ВАЗ от влияния на външния свят. И все пак – имало е заблудени посетители (или местни сеирджии), които са нахлували в тях, имало е обслужващ персонал, който се е моткал напред-назад и е изливал изобилно свещената си простота, имало е в близост населени места, до които са прескачали сегиз-тогиз участниците и по този начин са излизали извън границите на Автономната Зона и са прекъсвали цялостността ѝ.

Този ритрийт се провежда за втори път и доказа своята разЛичност като концепция и като дизайн от всичко случвало се преди това.  Чуйте, за да видите:

 • Мястото е напълно изолирано от всякаква “цивилизация” и досег с външния свят.
 • Участниците ще готвят сами вкусна и здравословна храна, което от една страна ще препотвърди усещането, че сме в абсолютната Автономна Зона, от друга ще консолидира групата на дълбоко несъзнавано-кулинарно ниво, и от трета ще елиминира вечното неразбиране, профанщина и издънки на местните пишман готвачи и еснафските селски номера на собствениците на хотелски комплекси, стремящи се да икономисат някой лев за сметка на качеството и на количеството на полагащата се за всекиго дажба.
 • Броят участници ще бъде строго лимитирана и ще има сериозен face control, което ще гарантира чистотата на Зоната и ще я предпази от чужди елементи (нали знаете – капка отрова е достатъчна да прецака водата в цялата чаша?).
 • За първи път дизайнът в “InSighting Зоната на Свободата” е структуриран така, че ритрийтът да няма формална и неформална част. Зоната е самият семинар и присъствието в нея е само по себе си дълбоко изцеляващо, из основи трансформиращо и в цялостност регенерериращо преживяване.
 • Ритрийтът е симулация и генерална репетиция за проект “Гнездото” или изграждането на свят в света (редовните инсайтъри знаят за какво иде реч), който да трансмутира временната в постоянна Автономна Зона на Свободата.
 • Един от основните акценти на ритрийта е Автономната Зона да наподобява на кораб, който потегля от точка А за да достигне до точка В. Или казано с думи по-прости –семинарът се превръща в магично пътуване към себе си и отправна точка за завръщането към Дома.
 • И последно, но не по значение – фундаменталната идея на ритрийта е промяната. Да, това не го отличава на пръв поглед от всички InSighting семинари до момента. Но самата му концепция предвещава нещо много различно. Идваш с обичайното си (не)аз, описано по-горе, нещо на ритрийта се случва и си тръгваш без него. А какво ще правиш с живота си след това – зависи изцяло от теб!

“Самотата изразява болката, че си самотен, а уединението показва величието, че си сам.” Пол Тилич

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – ПРАКТИКИТЕ

 • Групови и индивидуални медитации с вътрешните медитативни InSighting практики.
 • УAАР-ХА – Съзерцанието на осемте потока. НОВИ! трансмисии от традицията на Древните.
 • ТЕХАЯ – Танцът на защитата – НОВА! динамична хАОс медитация за неприкосновеност.
 • ЗОНГСИ – НОВА! практика за обявяване на намерението.
 • Точки на нестабилитета (пробиви в матричния код) – Единайстият път на Силата.
 • Вътрешни пътувания в Мултиверсума и достигане до консесусни неординерни реалности.
 • хАОс дишане и други яки дихателни техники.
 • Хаос ритуали за изкривяване на външната реалност.
 • Декондициониране – практики за разбиване на бетонирания мироглед и за освобождаване от непотребно-зловредните вярвания за света и за нас самите.
 • … и още нещо, ще разберете какво на добрата ни Среща.

“Върховната ценност в живота се уповава на осъзнатостта и силата на съзерцанието, а не на простото оцеляване.” Аристотел

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – МЯСТОТО

Мястото е необикновено, магично, омайващо, самодиво, красиво, самотно-величаво (или както стана модно да се нарича self sustainable), Същевременно в никакъв случай не навява студенина, мизерия или усещане за аскетизъм.

Става дума за луксозна вила в сърцето на Родопите (кой каквото ще да си говори, това наистина е най-магичната ни планина), която събира петнайсетина човека. В радиус от километри няма друга постройка, нито населено място. Спомнете си хиперлуксозната къща от Twilight сагата, разположена насред гората. Всеки имаше своето пространство за живеене, а долу в общите помещения ставаше раздумката и купона. Яко, нали?

А иначе Мястото на срещата засега ще остане неразкрито. Само и единствено участниците в ритрийта ще получат точните му координати и инструкции как да достигнат до него. Това от една страна ще елиминира външните наблюдатели в системата, а от друга ще гарантира неприкосновеността на InSighting Зоната с оглед на специфичността на практиките, които ще се проведат.

А и е хубаво да внесем и малко съспенс, нали?

“Настъпва време, в което трябва да заминеш, дори и да няма място, на което да отидеш.” Тенеси Уилямс

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – НА РАЗСЪМВАНЕ (НА ТРЪГВАНЕ)

В досегашните InSighting ритрийти нещата са стояли по следния начин. Записваш се – идваш – участваш – променяш се в по-голяма или по-малка степен – връщаш се –  продължаваш да си живееш както си знаеш и чакаш кумулираната промяна да промени реалността ти.

На 7 дневния ритрийт  InSighting Зоната на Свободата нещата ще се случат по доста по-различен начин.

Записваш се – идваш – участваш – преживяваш – преживяването те променя из основи – и не, не се връщаш към рутината, нито продължаваш да циклиш в обикновения ден. Фундаментално в себе си си променен; освободен си от излишния баласт; измъкнал си клина на привързаности, забит дълбоко в сърцето ти; захвърлил си патериците на сигурността; сбогувал си се с илюзията на допустимото; отказал си се от въпросите на ума, защото в Зоната на Свободата отговори не са нужни. Тя е станала неделима част от теб! Дава ти простор да генерираш безброй избори и вариации за съдбата, за които сякаш допреди седмица си бил сляп. А личностната сила ти помага да си безупречен в изборите, които ще те водят по пътя ти към свободата. По пътя към Дома…

“Без да знам кога зората ще настъпи, аз отварям всяка врата.” Емили Дикинсън

INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА – ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Мястото: неизвестна вила в Родопите

Времето:  27.09 – 3.10.2015

Срещата на групата: на 27.09 в 14 часа

За повече информация и записване:

Email: [email protected]

Сайтове: www.insighting.eu и www.hypnoza.org

GSM 0884 878 222

“Каквото е светлината за очите, каквото е въздухът за дробовете,каквото е любовта за сърцето, това е свободата за човешката душа.” Робърт Грийн Ингерсол

разгледай още по темата
 • Изневярата
  сп. "Жената днес", март/април 2015 г. Статия на: Лилия Попова Какво е изневяра? Трябва ли да има сексуален акт, за да има предателство? Изневярата е една дума, идея, понятие, превърнало се в слож...
 • Силата
  Която превръща живуркането ни в съдба Една среща с Димитър Вместо пролог Някои полезни дефиниции, свързани с темата на статията Енергия: Енергията (на древногръцки - активност, работа) е физичн...
 • InSighting Зоната на Свободата – 7 дни извън света
    INSIGHTING ЗОНАТА НА СВОБОДАТА 7 ДНЕВЕН РИТРИЙТ В СВЕТА НА МАГИЧНИТЕ, МИСТИЧНИТЕ И НЕОБИЧАЙНИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ НА СЪЗНАНИЕТО 27 СЕПТЕМВРИ – 3 ОКТОМВРИ 2014 В РОДОПИТЕ – НАЙ-ВЪЛШЕБНАТА ПЛА...
27 Юли , 2014
tenches
За Димитър Тенчев Д-р Димитър Тенчев е психотерапевт, писател, инспириращ лектор и семинар лидер на тренинзи, курсове и ритрийти по InSighting, хипноза и развитие на потенциала на личността. прочети повече